LEKALEAK

Euskadin nutrizio intereseko lekaleak lantzea plant-based produktu osasungarriak eta jasangarriak garatzeko.

  • Proiektuaren hasiera: 2022/12/01
  • Proiektuaren amaiera: 2025/12/31
  • Ikertzaile nagusia: Amaia Ortiz Barredo
  • Departamentua: Landare Ekoizpena
  • Finantzatzailea Talde Operatiboak
  • Aurrekontua: 25.543,30 € (%56,72 finantzatuta)
  • Bazkideak: Delicass, Laboreetarako alternatibak, Uaga, Leartiker, Basque Food Cluster eta NEIKER

Helburu orokorra:

Proiektuaren helburua da Euskadin (Araba) tokiko lekale barietateak eta nutrizio interesekoak identifikatu eta ekoiztea, ondoren landare produktu elaboratuak garatzeko, hala nola hanburgesak eta haragi papurtua (kaneloienak eta antzeko betegarriak egiteko).

 

Helburu espezifikoak:

  • Lekale barietateak identifikatu eta lantzea, nutrizio propietate bereiziak dituztenak, proteina iturri alternatibo eta tokiko bat izatea ahalbidetuko dutenak.
  • Tokiko lekalearekin egindako plant-based produktu osasungarri berrien garapena.
  • Tokiko lekaleetatik abiatuta negozio eredu eta lanpostu berriak sortzea, proteinetan aberastutako produktuen ekoizpenari eta merkaturatzeari lotuta.
  • Plant-based produktu osasungarri eta jasangarri berriak merkaturatzea eta kontsumo ohituretan aldaketak sustatzea.