SEG2ALIM

Elikakatearen oinarrian dauden bakterio-patogenoen prebalentzia eta karakterizazioa – gaur egungo egoera eta aurreko datuekiko konparazioa

  • Finantzaketa: Ekonomiaren Garapen eta Lehiakortasun Saila. Eusko Jaurlaritza
  • Ikerlari arduraduna: Ana Hurtado
  • Gauzatzea: 2013-2015

Proiektuaren helburu orokorra EAEko abere-ustiategietako patogenoengatiko infekzioen gaur egungo prebalentzia zenbatestea da.

Hauek dira helburu espezifikoak eta atazak:

1. Lagintzea planifikatzea
2. Teknikak erabiltzeko prest uztea
Elikagaien bidez transmititzen diren eta elikadura-infekzioak eragiten dituzten bakterioen prebalentzia zehaztea (Salmonella spp., Campylobacter spp., E. coli berotoxigenikoa – VTEC eta Listeria monocytogenes) EAEko abere-ustiategietan
4. 2003-2005ean lortutako datuekin alderatzea