CAMPYBIOTA

Campylobacterengatiko infekzioaren epidemiologia gizentzeko oilaskoetan: heste itsuko mikrobiotaren aldaketak adinaren, arrazaren eta elikaduraren arabera, eta horrek infekzioan duen eragina kontrol-estrategia jasangarriak diseinatzeko oinarri gisa.

  • Finantzaketa: INIA RTA2011-00049-00-00
  • Ikerlari arduraduna: Ana Hurtado
  • Gauzatzea: 2015-2017

Proiektu honen helburu nagusia gizentzeko oilaskoen Campylobacterengatiko infekzioaren kontrola hobetzea da.

Hauek dira helburu espezifikoak:

1. Faktore batzuek hegaztien hesteetako mikrobiotan duten efektua eta mikrobiotak Campylobacteren eta antzeko bakterio patogenoen kolonizazioan duen eragina ebaluatzea, infekzioaren kontrol jasangarriko sistemak garatzeko oinarri gisa:
A) Aztertzea zer efektu duen elikadurak C. jejunirengatiko infekzioan: Infekzio esperimental bat egingo da (E2) elikadura-erregimen desberdinetara (esne-gazura sartuko da haietan) behartutako zenbait animalia-taldetan, eta aztertuko da zer efektu duen mikrobioman eta ekoizpen-errendimenduan.
B) Hegaztien mikrobioma adinarekin eta arrazarekin nola aldatzen den aztertzea: broiler oilaskoa, hazkuntza azkarrekoa (42 egun) eta maneiu intentsibokoa, eta baserriko oilaskoa, hazkuntza motelagokoa (90 egun) eta kanpoan hazten dena, konparatuko dira ekoizpen-sistemaren zenbait fasetan.
2. Campylobacterengatiko infekzioaren sarrera eta barreiatzea monitorizatuko da animalia-saldo batean ekoizpen-aldian zehar: Ingurumen-laginak hartuko dira animaliak sartu aurretik eta, ekoizpen-aldian, giroaren eta animalien laginak hartuko dira:
A) Campylobacteren barreiatzea ingurunean (airea, hautsa, intsektuak eta ura)
B) Campylobacteren bakterio-karga zehaztea (gorotzak, kloaka-txotxak eta heste itsuaren edukia hiltzean)
Campylobacteren genotipo zirkulatzaileen karakterizazioa

Neiker
Pribatutasun laburpena

Webgune honek cookieak erabiltzen ditu, ahalik eta erabiltzaile esperientziarik onena eskaintzeko. Cookieen informazioa zure nabigatzailean biltegiratzen da eta zenbait funtzio betetzen ditu, hala nola, gure webgunera itzultzen zarenean zu ezagutzea edo gure taldeari webeko zein atal interesgarri eta erabilgarri aurkitzen dituzun ulertzen laguntzea.